Povestea Noastră

DESPRE NOI

DSC09790
DSC09801

Totul a plecat de la un vis

… și anume acela de a rămâne acasă.

Salut! Eu sunt Bogdan, fondatorul acestui concept și da, mi-am dorit să rămân acasă, să nu mai fiu plecat departe de familie, așa că mi-am propus să vin cu acest concept nou în piața din România și să risc.

La bază, eu sunt navigator și prin prisma acestei meserii, am avut ocazia să descopăr bucătăriile lumii, printre care și French Tacos, care mi-a atras atenția.

Plimbându-mă pe străzile din Lyon, am observat popularitatea acestui produs care acaparează piața din Franța și Belgia și am zis să bag și eu, că îmi permiteam, eram slăbuț pe atunci 😋 Și am tot continuat să frecventez acest tip de fast-food timp de vreo 2 ani de zile.

După acești 2 ani de zile, a venit pandemia. Moment în care nu am mai putut naviga.
A fost momentul perfect să risc și să mă reorientez spre o afacere acasă.

Și cum altfel să încep o afacere decât cu acel French Tacos care, efectiv, mi-a dat dependență?

Începutul

Împreună cu soția mea, Izabela, am început să facem research ca să vedem ce ne trebuie să aducem acest produs acasă.

Am reușit să aduc sosurile din Franța, iar împreună cu Izabela am început să facem variante de French Tacos și să le adaptăm pe gustul nostru.

Am început să chemăm prietenii și cunoștințele să testeze și ei produsul.

Faptul că am primit feedback pozitiv ne-a determinat și mai mult să deschidem prima noastră afacere în domeniul HoReCa. Și așa am deschis prima locație, în Constanța, pe 22 ianuarie 2022. O locație deschisă la sfârșit de pandemie, când accesul în restaurante era interzis.

DSC09906
DSC09693

O locație mică ce m-a ajutat să validez acest produs, pe o stradă lăturalnică, fără vizibilitate.

Deși a fost un risc mare și foarte multe afaceri se închideau în acea perioadă, pentru mine a fost o oportunitate. 

Ne-am împărțit atribuțiile: eu mă ocupam de partea de logistică – tot ce înseamnă distribuitori, preparat produs, casierie etc. iar Izabela, de partea de marketing și comunicare. Inclusiv mă ajuta la marfă, la gătit samd.

Practic, noi doi le făceam pe toate, având doar câțiva angajați.Am muncit extraordinar de mult, până când am simțit că cedez și am hotărât să pun afacerea la vânzare, deși afacerea era pe profit și creștea din ce în ce mai mult.

Și haideți să vedeți răsturnare de situație.

Un telefon care a schimbat toată situația

Telefon primit de la Dan, care venea din domeniul HoReCa și era într-un moment de cumpănă, după un proiect falimentar. 

Ce să mai zic, a fost chimie nebunie. 

Așa că am plecat la drum împreună. Acela a fost momentul când am decis să continuăm proiectul împreună. Lucrurile au început să se așeze și afacerea să meargă din ce în ce mai bine.

DSC09899
DSC09696
DSC09875

Dar cum suntem în era digitală, a trebuit să trecem la nivelul următor și pe marketing – și așa a apărut în peisaj Paul, omul nostru de la marketing.

Și el la început, că nu ne permiteam ceva scump. Dar uite-așa am crescut împreună și am început să ne cunoască din ce în ce mai multă lume, iar brandul Tacos King să crească.

Datorită numărului mare de comenzi și clienți, am fost nevoiți să deschidem o locație mai mare, să asigurăm locuri suficiente pentru clienți, atât în interior, cât și pe terasă. Și am găsit această locație, pe Strada Ștefan cel Mare 118.

Aici am și început să ne expunem în mediul online din ce în ce mai mult, și așa au ieșit la rampă: Bogdan – Tata la Tacos, Dan – Șeful la Tacos și Izabela – Mama la Tacos!

Odată cu deschiderea acestei locații mult mai expuse, a crescut și numărul de clienți. Faptul că ne-am expus online și am început să fim din ce în ce mai cunoscuți a făcut ca, în locația din Constanța, să ne treacă pragul mulți oameni din afara orașului. Iar așa, ușor-ușor, cerința de a deschide Tacos King și în alte orașe a devenit din ce în ce mai mare.

Tulcea

Ca primă locație în afara Constanței, am ales să nu mergem prea departe. Iar la scurt timp, adică în același an cu deschiderea locației din Constanța, am acceptat primul parteneriat alături de Alex și Simona. 

Așa că, la data de 1 decembrie 2023, am deschis Tulcea, cu emoții mari, fiind prima locație în afara Constanței.Tulcea ne-a depășit toate așteptările – impactul, atât online, cât și fizic, în locație, a fost unul imens. 

Putem spune că aceasta a fost confirmarea că ne putem extinde și putem deschide în orice oraș, clienții validând conceptul.

DSC09870
DSC09815
DSC09790

În Tulcea am găsit o comunitate de oameni foarte activă, iar asta ne-a ajutat să interacționăm cu ei prin challenge-uri, diferite concursuri. Categoric au prins vibe-ul Tacos King. Deci gheața a fost spartă…

Ei și acum că Tulcea a bubuit, de ce să nu mergem mai departe?

Fiind din ce în ce mai multe atribuții pe partea de contabilitate, în echipa noastră a intrat și Ana, care ne-a scăpat de hârțogărie, dar și de multe lucruri organizatorice și de logistică. Așa că noi eram liberi să ne ocupăm de expansiune. 

Așa că ne-am urcat puțin pe hartă și ne-am oprit la Galați!

Galați

În urma cererii din acest oraș în mediul online, plus research de piață, acest oraș respecta toate cerințele! 

După multe căutări, am găsit locația perfectă. O emblemă a Galațiului – fostul restaurant Corso, de pe Strada Domnească 85 – care ne-a devenit nouă casă. 

Chiar dacă mulți ne descurajau, spunându-ne că acea zonă este moartă, că nu se pretează pentru un fast-food, noi am simțit că aia trebuie să fie locația noastră. 

Aici s-au făcut cele mai mari eforturi, fiind o locație mare, s-a muncit mult, iar cel mai mult a resimțit Bogdan, care a fost prezent non-stop pe parcursul amenajării. Dar a reușit! 

A fost un impact extraordinar de mare, călcându-ne pragul mii de gălățeni și nu numai. Hype-ul a ținut mai mult decât ne-am așteptat și am fost nevoiți să micșorăm programul de lucru din cauza volumului mare de clienți… trebuia să ne odihnim și noi.

DSC09810

Galațiul nu numai că a fost o alegere bună din cauza numărului mare de clienți, dar, încă o dată, ne-am convins că conceptul nostru necesită o locație mare, unde ne putem desfășura. Mulțumim, Galați!

DSC09806
DSC09693

Iași

Unul din atuurile noastre a fost că mereu am ținut cont de feedback-ul clienților. Ei erau cei mai în măsură să își dea cu părerea, testând acest produs și acest concept.

Văzând că ați avut dreptate și în trecut cu recomandările pentru orașe, am hotărât să mergem în continuare tot pe mâna voastră.

Iași ați vrut, Iași a fost! Nu am putut să ne oprim aici.

Cererile erau enorme, hype-ul era mare. A trebuit să continuăm. Dar nu o mai puteam face doar noi și a trebuit să sistematizăm totul pentru a putea da în franciză acest concept. Așa că în Iași este prima locație Tacos King de tip franciză.

Nu am găsit o locație așa de mare cum ne-am fi dorit, dar ne-am adaptat și nu am avut timp de pierdut. Zona fiind foarte aglomerată, în Copou, Strada Carol I.

Rețeta o aveam – atât pe partea de logistică, de produs, cât și de marketing. Am aplicat-o și… ce să vezi? A bubuit. Deși în acest oraș găsești foarte multe opțiuni pe partea de fast-food, parcă aveau nevoie de ceva nou. Și iar, săptămâni întregi au fost cozi interminabile.

Cert este că avem o singură misiune: 

Tacos King va fi peste tot!